Atorvastatin Ab 20mg Film.tabl 28 Pvc/pe/pvdc/alu

Op voorschrift
Geneesmiddel
Op voorraad

Aanpasbare opties:

Maximaal 14 tekens

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Beschrijving

Atorvastatin AB wordt gebruikt om lipiden die cholesterol en triglyceriden heten in het bloed te verlagen, als een vetarm dieet en veranderingen in de levensstijl alleen geen succes hebben opgeleverd. Als u een verhoogd risico op hartziekten hebt, kan Atorvastatin AB ook gebruikt worden om dat risico te beperken, ook als uw cholesterolspiegels normaal zijn. U moet een standaard cholesterolverlagend dieet aanhouden tijdens de behandeling.

Gebruik

De gebruikelijke startdosis van Atorvastatin AB is 10 mg eenmaal per dag bij volwassenen en kinderen boven de 10 jaar. De arts kan de dosis indien nodig verhogen, tot u de hoeveelheid krijgt die u nodig hebt. Uw arts zal de dosis aanpassen met tussenpozen van 4 weken of meer. De maximumdosis van Atorvastatin AB is 80 mg eenmaal per dag.

Indicatie

Atorvastatin AB behoort tot een groep geneesmiddelen die statines worden genoemd en die de lipiden (vetten) reguleren.

Contra indicatie
  • Allergisch voor een van de stoffen in dit geneesmiddel.
  • Bij een aandoening die de lever aantast of u heeft deze aandoening gehad.
  • Bij abnormale bloedtestresultaten voor de leverfunctie gehad.
  • U bent een vrouw die kinderen kan krijgen en u gebruikt geen betrouwbare anticonceptie.
  • Zwanger bent of probeert zwanger te worden.
  • U geeft borstvoeding geeft.
  • In combinatie met glecaprevir / pibrentasvir of bij de behandeling van hepatitis C
Details
CNK4183554
FabrikantenAurobindo Pharma, CSP Benelux
MerkenEG
Bijsluiter