Prolopa 125 Comp Disp 100

Op voorschrift
Geneesmiddel
Op bestelling

Aanpasbare opties:

Maximaal 14 tekens

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Gebruik

Volwassenen

  • Startdosis: 1 tablet 3 x /dag
  • De dosis wekelijks verhogen met 1 tablet
  • Gemiddelde onderhoudsdosis: 1 tablet 4 à 6 x /dag
  • Max. 4 tabletten per inname en 16 tabletten /dag

Toedieningswijze

  • Tijdens de maaltijden of in ieder geval met voedsel en vloeistof innemen
  • De tabletten in min. 25 ml water per tablet oplossen. Eventueel suiker of vruchtensiroop toevoegen
  • Na het opdrinken van het product blijft er meestal een witachtig waas achter in het glas. Dit bestaat uit een residu van de excipiënten
Indicatie
  • Ziekte van Parkinson
  • Parkinsonisme van ostencefalitische, arteriosclerotische of toxische oorsprong, met uitzondering van medicamenteus parkinsonisme
Contra indicatie

- Levodopa-benserazide mag niet gegeven worden in geval van overgevoeligheid voor levodopa, benserazide of voor één van de in "Samenstelling" vermelde hulpstoffen.- Levodopa-benserazide mag niet gegeven worden aan patiënten met een decompensatie van de endocriene (bijvoorbeeld feochromocytoom, hyperthyroïdie, syndroom van Cushing), de nier- of de leverfuncties.- Levodopa-benserazide mag niet gegeven worden aan patiënten jonger dan 25 jaar (het skelet moet volgroeid zijn).- Levodopa-benserazide mag niet gegeven worden in geval van hartaandoeningen (bijvoorbeeld ernstige hartaritmieën en hartinsufficiëntie).- Levodopa-benserazide mag niet gegeven worden in geval van psychiatrische aandoeningen met een psychotische component.- Levodopa-benserazide mag niet gegeven worden in geval van gesloten-hoekglaucoom.- Levodopa-benserazide mag niet gegeven worden in geval van maag- of duodenumulcus in de actieve fase.- Levodopa-benserazide mag niet gegeven worden bij een combinatie van levodopa-benserazide met niet-selectieve MAO-remmers of reserpine. De selectieve MAO-B-remmers, zoals selegiline en rasagiline, en de selectieve MAO-A-remmers, zoals moclobemide, zijn evenwel niet tegenaangewezen. Aangezien echter de combinatie van een MAO-A-remmer en een MAO-B-remmer evenwaardig is aan een niet-selectieve MAO-remmer mag deze combinatie niet samen met levodopa-benserazide toegediend worden.)- Levodopa-benserazide mag niet gegeven worden aan zwangere vrouwen of aan vrouwen die zwanger zouden kunnen worden en geen betrouwbare contraceptiemethode toepassen. Indien zwangerschap optreedt bij een vrouw die levodopa-benserazide neemt, dient de medicatie stopgezet te worden (zoals voorgeschreven door de behandelende arts).

Details
CNK1324722
FabrikantenRoche Pharmaceuticals
Breedte55 mm
Lengte120 mm
Diepte53 mm
Verpakkingshoeveelheid100
Bijsluiter