Selincro 18mg Filmomh Tabl 14 X 18mg

Op voorschrift
Geneesmiddel
Op bestelling

Aanpasbare opties:

Maximaal 14 tekens

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Gebruik

Volwassenen

  • Op elke dag dat de patiënt een risico op het drinken van alcohol voorziet: 1 tablet
  • Als de patiënt al alcohol gedronken heeft zonder Selincro in te nemen, moet de patiënt zo snel mogelijk één tablet innemen
  • Maximale dagdosis: 1 tablet

Toedieningswijze

  • Inname bij voorkeur 1 tot 2 uur voordat men denkt te gaan drinken
  • Met of zonder voedsel innemen
Indicatie

Reductie van alcoholconsumptie bij volwassen patiënten met alcoholafhankelijkheid en een hoog risiconiveau van drankgebruik (Drinking Risk Level (DRL)), zonder lichamelijke onthoudingssymptomen en die geen onmiddellijke detoxificatie vereisen.

Contra indicatie

Overgevoeligheid voor de werkzame stof(fen) of voor (één van) de in"Samenstelling" vermelde hulpstof(fen).Patiënten die opioïde agonisten gebruiken (zoals opioïde analgetica, opioïden voor substitutietherapie met opioïde agonisten (zoals methadon) of partiële agonisten (zoals buprenorfine)).Patiënten met een huidige of recente opioïde-verslaving.Patiënten met acute ontwenningsverschijnselen na het staken van opioïden.Patiënten bij wie recent opioïdgebruik wordt vermoed.Patiënten met ernstige leverinsufficiëntie (Child-Pugh classificatie).Patiënten met ernstige nierinsufficiëntie (eGFR < 30 ml/min per 1,73 m2).Patiënten met een recente geschiedenis van een acuut alcoholonthoudingssyndroom (waaronder hallucinaties, convulsies en delirium tremens).

Details
CNK3060076
FabrikantenLundbeck
Breedte45 mm
Lengte107 mm
Diepte20 mm
Verpakkingshoeveelheid14
Bijsluiter