Subutex Tabl 7 X 2mg

Op voorschrift
Geneesmiddel
Niet op voorraad

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Gebruik

Volwassenen en kinderen > 15 j

  • Startdosis: 0,8 tot 4 mg in 1 enkele dagdosis
  • Voor opioïdverslaafden die geen ontwenning hebben ondergaan: de eerste dosis min. 4 u na de laatste inname van de opioïden of bij het optreden van de eerste ontwenningsverschijnselen innemen
  • Voor patiënten die methadon krijgen: voordat de behandeling met buprenorfine gestart wordt, moet de dosis methadon verminderd worden tot maximaal 30 mg/dag
  • Gemiddelde dagelijkse onderhoudsdosis: 8 mg
  • Max. 16 mg/dag
  • Na stabilisatie de dosis geleidelijk afbouwen

Toedieningswijze

  • Het tablet onder de tong houden totdat hij opgelost is (gewoonlijk na 5 à 10 minuten)
Indicatie

Sterke opioïdafhankelijkheid

Contra indicatie

- Overgevoeligheid voor buprenorfine of voor één van de in "Samenstelling" vermelde hulpstoffen.- Kinderen jonger dan 15 jaar.- Ernstige respiratoire insufficiëntie.- Ernstige leverinsufficiëntie.- Acuut alcoholisme of delirium tremens.- Combinatie met methadon, opioïdanalgetica van niveau III, naltrexon, nalmefene)

Details
CNK1640580
FabrikantenIndivior
Breedte65 mm
Lengte127 mm
Diepte22 mm
Verpakkingshoeveelheid7
Bijsluiter